Blog

Wij staat regelmatig in de rubriek "De Specialist aan het woord" van 't Groentje, deze keer gaat het over een hoofdkussen zonder kopzorgen? Klik hier voor de digitale krantversie of lees hieronder het artikel.

Een hoofdkussen zonder kopzorgen

[HOUTEN] Net gekochte hoofdkussens worden soms niet gebruikt. Berry Jongerius van Slaapspecialist Jongerius: ,,Sommige hoofdkussens die een goede ondersteuning bieden, vindt de klant toch niet prettig. Daardoor verdwijnen ze vaak in de kast. Wij willen door een aanbod van ruim vijftig verschillende kussens de klant een goede ondersteuning geven en lekker laten liggen. We willen dat het hoofdkussen goed is en de klant het juiste gevoel geeft.” Wat is belangrijk bij de keuze ervan?

Karin Tim-Mijland

,,Een kussen is er om ondersteuning te bieden, het hoofd te dragen en de nekwervels te ondersteunen.”  Wat bepaalt of het geschikt is voor de koper? Dat zijn verschillende factoren, de belangrijkste is de slaaphouding. Bij een zijslaper moet het kussen meer ruimte opvullen (aangezien de schouder uitsteekt) dan bij een buik- of rugslaper. Voor deze twee laatste type slapers kan het kussen lager zijn. Daarnaast zijn het type matras en de stevigheid ervan belangrijk. Wanneer de slaper dieper wegzakt, zal het kussen minder hoog moeten zijn.

De combinatie van het juiste hoofdkussen en matras zorgt voor volledige ondersteuning van de wervelkolom. Stel iemand heeft last van de schouder dan is het hoofdkussen belangrijk, maar Jongerius adviseert dan ook om kritisch naar het matras te kijken. Want dat moet ruimte bieden aan de schouder, heup en onderrug. Een hoofdkussen hoort een schouder te ontlasten, maar een matras nog meer.

[SOORTEN] Jongerius vertelt dat de manier waarop een kussen wordt gestikt en gevormd en de vulling de ondersteuning bepalen. De traditionele kussens, ook wel beschreven als ‘een zak met vulling’, zijn te vormen en kneden. Ze kunnen bestaan uit natuurlijk materiaal zoals dons en wol of anti-allergisch zijn. Daarnaast bestaan er vormvaste varianten van traagschuim of latex. De mate waarin de klant transpireert kan van belang zijn bij het uitzoeken van een nieuw kussen. Sommige kussens zijn helemaal wasbaar, van andere kan alleen de hoes in de was. Omdat de wensen van klanten verschillen, bestaan er uiteenlopende vormen.

Jongerius adviseert dus een hoofdkussen op basis van de slaaphouding, het matras en persoonlijke wensen van de klant. ,,Vaak blijven er na de selectie uit vijftig hoofdkussen in de winkel ongeveer vijf over. Daaruit kan de klant kiezen welke hij het prettigst vindt, zodat het zo goed mogelijk past bij het matras thuis.” In zijn beddenspeciaalzaak zijn ook proefkussens om thuis uit te proberen, zodat het gekochte kussen niet vrijwel nieuw in de kast verdwijnt.

Persoonlijk advies over een kussen nodig? Loop dan eens binnen bij Slaapspecialist Jongerius Plein 5 (Oude Dorp) in Houten, www.slaapspecialistjongerius.nl T: 030-634 2727

Vind het product dat u zoekt.
Deze website maakt gebruik van cookies en persoonlijke data om de gebruikerservaring voor bezoekers te verbeteren.