Texeler

Texeler bij Slaapspecialist Jongerius

De Texelse schapenwol van Texeler beschikt over een gedroomde combinatie van isolatie en ventilatie. Daardoor is wol van dit hollandse merk warm in de winter en lekker koel in de zomer. Het product is ook nog eens puur natuur en duurzaam. Want deze natuurlijke grondstof groeit na elke scheerbeurt telkens vanzelf weer aan. Zo is het schaap dus eigenlijk een soort kleine ‘vezelfabriek’.

De collectie bij Slaapspecialist Jongerius

Door onze jarenlange ervaring met de diverse collecties van dit merk weten wij als geen ander hoe wij onze klanten het beste kunnen adviseren in welk product het beste bij u past. In onze showroom kunt u Texeler dekbedden, onderdekens en kussens testen en met elkaar vergelijken. De meeste producten kunnen wij uit voorraad leveren. Hebben wij een bepaald product niet op voorraad of niet in onze collectie dan kunnen wij dit voor u bestellen en vaak is het binnen een week in huis. Wilt u de producten komen bekijken? Dat kan! Maak een persoonlijke afspraak of kom langs in onze showroom in Houten. Kijk hieronder voor een uitgebreid Texeler product overzicht.

De Texeler kussens en dekbedden in ons assortiment

Ruim 35 jaar vakmanschap

De geschiedenis van dit merk gaat terug naar 1984. In dat jaar hoorde de ondernemende Texeler Dick Graaf dat een oude eilandgenote die thuis schapenwollen dekens maakte voor reuma- en diabetespatiënten, vanwege haar gevorderde leeftijd een opvolger zocht. Dick zag er brood in, kocht van haar het procedé en… het eerste dekbed was geboren. De eerste dekbedden werden volledig met de hand vervaardigd. De wol werd in een badkuip gewassen en op vier spiralen gedroogd. Vervolgens werd de wol gekamd met een zelf gefabriceerde kaardmachine.

Mede door het succes verrees er in 2007 op Texel een hagelnieuwe fabriek. Daar worden tot op de dag van vandaag de dekbedden geproduceerd. Met behulp van geavanceerde machines en een uniek verwevingsproces. Dagelijks worden vanaf Texel ruim 950 verkooppunten in de Benelux bevoorraad.

De eigenschappen van wol: 

  • Wol Ventileert
  • Wol is zelfreinigend
  • Wol heeft een lange levensduur
  • Wol voorkomt huismijt
  • Wol is licht
  • Wol is vormvast
  • Wol is duurzaam
  • Wol werkt brandvertragend

 Wij zijn Slaapspecialist Jongerius

Dit zeggen klanten over ons:

texeler

Vraag over Texeler?

Heeft u een vraag of opmerking over ons assortiment? We helpen u graag verder, stel gerust uw vraag via onderstaand formulier.

"*" geeft vereiste velden aan

slaapspecialsit jongerius team foto

Bezoek onze showroom

Plein 5 “Oude Dorp”
3991DK Houten
030 – 634 27 27

Gratis parkeren direct achter de winkel!

Vind het product dat u zoekt.
Deze website maakt gebruik van cookies en persoonlijke data om de gebruikerservaring voor bezoekers te verbeteren.