Kayori

Kayori collectie bij Slaapspecialist

In onze showroom kunt u Kayori dekbedovertreksets en hoeslakens voelen en bekijken. De meeste Kayori producten kunnen wij uit voorraad leveren. Hebben wij een bepaald overtrek of hoeslaken niet op voorraad of niet in onze collectie dan kunnen wij dit voor u bestellen en vaak binnen een week in huis. Wilt u de Kayori producten komen bekijken? Dat kan, kom langs in onze showroom in Houten. Kijk hieronder voor een uitgebreid Kayori product overzicht.

Kayori dekbedovertreksets en hoeslakens in ons assortiment

Het verhaal achter Kayori

Een duurzame wereld waarin mens, dier en natuur naast elkaar staan: dat is de toekomst waar Kayori in geloofd. Voor Kayori is het beschermen van de aarde een verplichting, geen bedrijfsmodel. Met die insteek is Kayori in het najaar van 2018 ontstaan: duurzame, verantwoorde producten die gezien mogen worden én toegankelijk zijn.

Missie en filosofie

Het zijn de kleine dingen die er toe doen in het leven. Wij vergeten ze vaak, maar het zijn juist deze kleine dingen die een groot verschil maken in de wereld waarin we leven. De meeste kostbare momenten van ongecompliceerd geluk bevinden zich vaak direct onder onze ogen. De eeuwenoude Japanse wijsheid leert ons het leven terug te brengen tot de kern en af en toe een stapje terug te doen, te genieten van al het moois om ons heen en te accepteren wie we zijn. Wij willen juist deze momenten benadrukken en de standaard zetten voor het leiden van een bewuste levensstijl zonder compromissen. 

Geniet van een energieke dag, kom tot rust in de natuur en leer de imperfecties in het leven te accepteren. Het zijn slechts voorbeelden van de echte schoonheden in het leven. Het heeft ons geïnspireerd om duurzame, verantwoorde producten te maken waar je iedere dag weer van kunt genieten. Bewustzijn is ons uitgangspunt, kwaliteit in plaats van kwantiteit. 

 Wij genieten van de pure producten die we maken, met passie voor het productieproces en met oog voor detail. Geïnspireerd door de vanzelfsprekendheden om ons heen, ontwerpen we producten zoals dekbedovertreksets, hoeslakens enz. waarvan de eenvoudige stijl wordt verrijkt door subtiele texturen, rijke kleuren en verfijnde details. Het resultaat is een verfijnd, ontspannen en mooi ingericht huis.

Keurmerken Kayori

Nog steeds wordt het overgrote deel van alle textielproducten welke wij in het dagelijks leven gebruiken op een nietverantwoorde manier vervaardigd. Kayori is zeer betrokken bij het totale productieproces zodat klanten onze producten met een gerust gevoel kunnen gebruiken. Zo weet je als klant van Kayori zeker dat jouw aankoop op een verantwoorde, duurzame manier is vervaardigd zonder gebruik van schadelijke stoffen en onder goede omstandigheden voor mens, dier en omgeving. Hierdoor heeft jouw aankoop direct impact.

Om dit te kunnen waarborgen houdt Kayori zich aan certificeringen. De keurmerken geven aan dat het materiaal en het productieproces onderworpen zijn aan de eisen van toonaangevende instanties en dat er strikte controles op plaatsvinden.

 

Oeko-Tex 100

Kayori neemt de taak in de supply chain zeer serieus. Kayori vereist dat al hun partners in de toeleveringsketen volledig voldoen aan de strengste milieu- en sociale voorschriften. Er wordt veel gewerkt met Europese- en Aziatische fabrikanten die de REACH-normen voor chemische stoffen volgen en Oeko-Tex 100 gecertificeerd zijn, gericht op het verminderen van het chemische risico voor de menselijke gezondheid en het milieu. Zo zijn alle Kayori producten getest op schadelijke stoffen en blijven onder strenge minimumwaarden.


GOTS

Kayori doet hun uiterste best om zoveel mogelijk leveranciers van Global Organic Textile Standard (GOTS) -gecertificeerde producten aan te trekken. GOTS is wereldwijd het toonaangevende keurmerk voor biologische textielproductie, waarbij strikt toegezien wordt op de juiste naleving van het totale productieproces op gebied van verwerking, productie, verpakking, etikettering, handel, sociale omstandigheden en dierenwelzijn.

 

BSCI

Naast de betrokkenheid bij organisaties op katoenbasis, vind Kayori de (arbeids) omstandigheden waaronder producten worden vervaardigd erg belangrijk. Het BSCI keurlabel (Business Social Compliance Initiative) heeft als doel de arbeidsomstandigheden te verbeteren, waarbij te denken valt aan: het recht op het vormen van een vakbond, veilige werkomstandigheden en geen dwang- en kinderarbeid.


Max Havelaar Fairtrade

Trots is Kayori op een groot deel van hun partners welke het Max Havelaar Fairtrade keurmerk mogen voeren. Dit keurmerk garandeert dat er is ingekocht tegen een rechtvaardige prijs en onder eerlijke handelsvoorwaarden. Vaak verdienen de boeren, die de katoen plukken, aan het begin van de keten nauwelijks genoeg om hun onkosten te kunnen dekken. Binnen de fairtrade katoen coöperaties hebben vele boeren hun levens kunnen verbeteren doordat ze beter behandeld worden op gebied van stemrecht en verdiensten.

 Wij zijn Slaapspecialist Jongerius

Dit zeggen klanten over ons:

kayori logo

Vraag over Kayori?

Heeft u een vraag of opmerking over ons Kayori assortiment? We helpen u graag verder, stel gerust uw vraag via onderstaand formulier.

"*" geeft vereiste velden aan

slaapspecialsit jongerius team foto

Bezoek onze showroom

Plein 5 “Oude Dorp”
3991DK Houten
030 – 634 27 27

Gratis parkeren direct achter de winkel!

Vind het product dat u zoekt.
Deze website maakt gebruik van cookies en persoonlijke data om de gebruikerservaring voor bezoekers te verbeteren.