Blog

Wij staat regelmatig in de rubriek "De Specialist aan het woord" van 't Groentje, deze keer gaat het over goed geslapen op vakantie? Klik hier voor de digitale krantversie of lees hieronder het artikel.

Goed geslapen op vakantie?

Meestal gaan mensen ook op vakantie om uit te rusten, maar rusten ze ook goed uit op het matras waarop ze op dat moment slapen? Slaapspecialist Berry Jongerius hoort in zijn beddenspeciaalzaak regelmatig verhalen van terugkerende vakantiegangers over hun matras op het logeeradres. Sommige klanten vertellen over kunstgrepen die ze op vakantie uithaalden om beter te liggen. Enkele matrassen waren zo hard dat ze er een dekbed bovenop legden en daarop gingen liggen om het te verzachten. Een andere klant vertelde dat hij midden in de nacht het doorgezakte matras op de grond legde, in de hoop zo beter te slapen.
Karin Tim-Mijland
Enkele vakantiegangers werden wakker met een ‘slapende arm’ of een heup die beurs aanvoelde. Maar het komt ook voor dat mensen op vakantie plotseling van hun klachten af waren zoals een zeurende pijn in de onderrug, onder meer omdat het matras waarop ze lagen beter ondersteunde dan thuis. Jongerius: ,,Vaak hebben mensen op vakantie meer tijd om na te denken over het bed waarop ze liggen. In het dagelijks leven staan ze er vanwege drukte niet bij stil, of accepteren ze hun huidige matras ondanks klachten. Beter of slechter slapen op vakantie creëert een bewustzijn over: Waarop slapen we en zullen we dat verbeteren? Ze vragen zich dan af waardoor ze accepteren dat ze het hele jaar klachten hebben van het bed.”
HET JUISTE MATRAS Jongerius hoort regelmatig dat klanten denken dat het juiste matras voor hen niet bestaat, want in het verleden vonden ze het te hard of te zacht. Hoe moet het juiste matras dan wel zijn? ,,Het matras dat ons lichaam perfect ondersteunt moet zacht zijn waar het zacht hoort te zijn en hard waar het stevig moet zijn.” De volgende factoren bepalen welk matras juist is: de lichaamsbouw die bepaalt waar het hard of zacht moet zijn, de slaaphouding en het gewicht. Zij bepalen samen met de wensen en eventueel klachten van de klant wat de beste keuze is. In zijn zaak met een oppervlakte van 300 m² laat hij de verschillen voelen tussen de diverse matrassen.
Slaapspecialist Jongerius verkoopt matrassen en bedbodems van vooral toonaangevende en Nederlandse fabrikanten zoals Pullman, Mline en Avek. Jongerius: ,,Wij werken bewust met meerdere merken zodat we voor ieder budget een passend matras kunnen vinden.” Na een aankoop zeggen klanten vaak: ‘Jammer dat we dit niet eerder hebben gekocht, dit hadden we drie jaar eerder al moeten kopen.”
Persoonlijk advies over een matras of slaapcombinatie nodig? Slaapspecialist Jongerius Plein 5 (Oude Dorp) in Houten, www.slaapspecialistjongerius.nl, tel. 030-634 2727
21 augustus 2019

Vind het product dat u zoekt.
Deze website maakt gebruik van cookies en persoonlijke data om de gebruikerservaring voor bezoekers te verbeteren.