Blog

Wij staat regelmatig in de rubriek "De Specialist aan het woord" van 't Groentje, deze keer gaat het over hoe lang een matras mee gaat en hoe we merken wanneer de matras aan vervanging toe is. Klik hier voor de digitale krantversie of lees hieronder het artikel.

Is het best geteste matras goed voor mij?

Slaapspecialist Berry Jongerius was vijftien jaar bedrijfsleider in een beddenspeciaalzaak, toen hij vermoedde dat er in Houten behoefte was aan een slaapspecialist. Daarom opende hij bijna vijf jaar geleden een beddenspeciaalzaak in Houten waar hij persoonlijk advies geeft. In deze zaak met een oppervlakte van 300 m² verkoopt hij matrassen en bedbodems voor elk budget. Vooral van Nederlandse fabrikanten zoals Pullman, M Line en Avek. Er is ook volop keuze in kussens en bedtextiel. In de afgelopen jaren is het textielassortiment gegroeid. Daarom is deze maand de textielafdeling vernieuwd en staan er nieuwe presentatiewanden waarop de collectie staat uitgestald. Jongerius. ,,Het is een verfrissing, verfraaiing van de winkel.”

Door Karin Tim-Mijland

In de afgelopen jaren vertelden diverse klanten hem dat ze het fijn vinden dat er een slaapspecialist is in Houten. Door mond-tot-mondreclame groeide zijn klantenkring flink, daarom nam hij vorig jaar Timo Freen in dienst. Een ervaren kracht, want beiden werkten al eerder tien jaar samen in de slaapbranche. Beiden adviseren over onder andere matrassen, bedbodems, dekbedden en kussens. Daarbij is het merk niet het uitgangspunt.

[MERK NIET LEIDEND] De keuze van een matras en bodem zijn persoonlijk. Jongerius: ,,Iemand kan op een bekend merk matras afgaan of op het als beste geteste matras, maar dat wil niet zeggen dat dit goed voor hem of haar is. Want er zijn ook andere matrassen die beter bij de wensen en eventuele klachten van de klant passen.” Het merk is niet het belangrijkste: ,,Het comfort moet goed zijn, het merk is ondergeschikt en het matras en de bedbodem hoeven niet het allerduurste te zijn.” In zijn winkel laat hij de verschillen voelen tussen de matrassen. Zijn ervaring is dat hij klanten zo kan verrassen en rekening kan houden met hun wensen. ,,We kunnen mensen verrassen met uitstekend comfort van misschien wel een onbekend merk, maar met een goede prijs-kwaliteitverhouding.” Door zijn jarenlange ervaring in de beddenbranche heeft hij geleerd dat deze benadering de meeste tevreden klanten oplevert.”

[KLANTBEOORDELINGEN] De tevredenheid van zijn klanten leest hij regelmatig verheugd terug in de reviews op internet. De rode draad in de ruim vierhonderd beoordelingen is dat klanten een goed advies krijgen op basis van hun wensen, waardoor ze een goede keuze konden maken uit het ruime aanbod. Ze schrijven ook dat de medewerkers de tijd nemen en goed luisteren.

Jongerius is dan ook een 5-Sterren Specialist, want zijn beddenspeciaalzaak voldoet aan de criteria: goed advies, vakmanschap, kwaliteit, service en garantie. Dat is gebaseerd op de gecontroleerde oordelen van hun klanten. Het doel van Jongerius is dat de klant fijn slaapt: ,,Wij gaan voor lekker slapen, ongeacht het merk. Lekker slapen is voor iedereen anders.”  

I: Slaapspecialist Jongerius, Plein 5 (Oude Dorp) in Houten www. slaapspecialistjongerius.nl, T: 030- 63 42 727

Vind het product dat u zoekt.
Deze website maakt gebruik van cookies en persoonlijke data om de gebruikerservaring voor bezoekers te verbeteren.