Blog

Wij staat regelmatig in de rubriek "De Specialist aan het woord" van 't Groentje, deze keer gaat het over Slaap ik beter op een boxspring? Klik hier voor de digitale krantversie of lees hieronder het artikel.

 

Kan ik beter slapen op een boxspring, is een topper goed?

[Houten] Slaapspecialist Jongerius krijgt in zijn beddenspeciaalzaak in Houten vaak de vragen van klanten: ,,Ga ik beter slapen op een boxspring? Is een topper beter?” Een boxspring is een matrasdrager waar verschillende soorten matrassen op kunnen liggen. De bodem ervan bestaat uit een stevig houten frame, daarin ligt een kern van veren afgewerkt met een comfort-laag. Een topper is een dun matrasje dat op een ander matras wordt gelegd, ook wel oplegmatras genoemd.

[BOXSPRINGS] Jongerius: ,,Een boxspring bepaalt nog niet het uiteindelijke comfort, een matras is het belangrijkste als het om slaapcomfort gaat. Het is wel een prima matrasdrager, maar een goed matras kan ook op een andere drager een goede slaapcombinatie vormen.” Jongerius vertelt dat een goede boxspring vaak wel uitstekend samenwerkt met het matras. ,,De boxspring is meer gelijk verend, het matras wordt daardoor overal op dezelfde wijze ondersteund.” Andere voordelen van dit slaapsysteem zijn dat het compact is, want de lengte en breedte zijn gelijk aan het matras en randen ontbreken. Daardoor zijn opmaken en eromheen lopen gemakkelijker. Ook heeft het meestal een comfortabele instaphoogte. ,,Een boxspring heeft een perfecte samenwerking met het matras. Is het matras niet goed? Dan kan de boxspring er niet voor zorgen dat het slaapcomfort optimaal is. Alles valt of staat met het juiste matras.”

De boxsprings zijn er in verschillende klassen en elk model is verkrijgbaar in diverse stoffen, kleuren en hoofdborden, zodat de uitstraling aangepast kan worden aan de persoonlijke smaak. Ze zijn ook te koop met een verstelbaar hoofd- en voeteind voor extra comfort. Jongerius verkoopt de merken Pullman, Mline, Avek en Velda.

,,Stel dat een klant het eigen ledikant dat nog goed is, wil behouden? Dan kunnen wij het boxspring comfort evenaren met één van de betere matrassen,” zegt Jongerius.

[OPLEGMATRAS] Deze slaapspecialist krijgt ook regelmatig de vraag van klanten of een topper beter is. ,,Een topper bepaalt niet de ondersteuning, daar is een matras voor. Ondersteunt het matras niet goed, dan zal het oplegmatras hieraan weinig verbeteren. Een topper ondersteunt niet, maar kan wel het comfort verhogen door bijvoorbeeld de naad tussen twee matrassen te laten verdwijnen. Ook kan deze ervoor zorgen dat het gemakkelijk op te dekken is. Want een matras kan hetzelfde worden gestoffeerd als een boxspring zodat alleen de topper opgedekt hoeft te worden.”

Jongerius vertelt verder: ‘’Als een klant aangeeft dat naast ondersteuning ook ventilatie belangrijk is, dan adviseer is juist geen topper, want daarmee wordt men extra omhelsd door materiaal.”

Informatie: Slaapspecialist Jongerius Plein 5 (Oude Dorp) in Houten, www.slaapspecialistjongerius.nl telefoon: (030) 634 2727

 

Vind het product dat u zoekt.
Deze website maakt gebruik van cookies en persoonlijke data om de gebruikerservaring voor bezoekers te verbeteren.